Terugblik tweede dag Duurzaam GWW

  Redactie_duurzaamgww
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door Redactie_duurzaamgww in de groep redactie_duurzaamGWW 849 dagen geleden

  Op maandag 10 juni 2013 was het Feest! In de Kromhoutkazerne in Utrecht was de tweede Dag van Duurzaam GWW. Met ruim 160 deelnemers van alle betrokken partijen bij Duurzaam GWW – zowel overheidsopdrachtgevers als marktpartijen – is er feest gevierd. Deze tweede Dag stond weer in het teken van het ontmoeten van elkaar om kennis en ervaringen te delen met het toepassen van de Aanpak Duurzaam GWW zowel bij projecten als bij de implementatie binnen de organisatie.

  Op de ontmoetingsmarkt met etalages deelden organisaties hun kennis en ervaringen over het werken met de Aanpak. Hierdoor konden de deelnemers makkelijk met elkaar in contact komen, elkaars behoeftes leren kennen en elkaar verder helpen. De verdiepingsslag werd vervolgens gemaakt in een aantal ontmoetingssessies (klik op de naam om de bijhorende presentatie te bekijken):

  1. Het duurzaamheidsavontuur Dieren
  2. Hoe geef je Duurzaam GWW binnen jouw organisatie een plek?
  3. Inzet van CO2-prestatieladder bij Duurzaam GWW (SKAO en Prorail)
  4. Functioneel specificeren
  5. Omgevingswijzer in integrale gebiedsontwikkeling
  6. Innovatiegericht inkopen
  7. Minder Hinder & Bouwlogistiek: Kansen en mogelijkheden voor markt en opdrachtgevers
  8. Wat brengt de Aanpak Duurzaam GWW aan een gemeente?
  9. De aannemer als adviseur (aannemer en MKB-Infra).

  Om de implementatie van de Aanpak Duurzaam GWW een versnelling te geven in de sector werd de Green Deal Duurzaam GWW getekend door 21 partijen: ministeries, provincies, gemeenten, bedrijfsleven, intermediairs en kennisinstellingen. Een Green Deal met veel ambitie en waar samenwerking tussen overheid en markt hoog in het vaandel staat. De handtekeningen-ceremonie was een mooie afsluiting van deze feestelijke dag met muziek van de Fanfarekorps Koninklijke Landmacht ‘Bereden Wapens’.

  Hieronder een impressie van de Dag Duurzaam GWW in beeld: - fotos van de server