Terugblik op “Meer duurzaamheid in de GWW: Laat je inspireren en leer van elkaar!”

  Redactie_duurzaamgww
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door Redactie_duurzaamgww in de groep redactie_duurzaamGWW 849 dagen geleden

  Op dinsdag 14 april jl. was de eerste bijeenkomst van Duurzaam GWW en GPP2020. Doel van de ochtend  “laat je inspireren en leer van elkaar”. 25 deelnemers voornamelijk gemeenten  die aan de slag willen met  thema’s zoals leefbaarheid, energie, veiligheid, bereikbaarheid, circulair inkopen of  gebiedsontwikkelingsopgaven hebben zich aangemeld.  Zij ervaren hoe de Aanpak Duurzaam GWW (grond-, weg- en waterbouw)  hen kan ondersteunen om stappen te zetten en de uitdaging aan te pakken.

  Gemeenten– kregen een ochtend vol met Inspiratie: Inspiratie om te starten,  Inspiratie om te doen en Inspiratie om samen te werken en te leren.

  Na een korte inleiding door Lie Chahboun over Duurzaam GWW en GPP2020 ging de ochtend van start. Het programma bood een viertal inspirerende praktijkpitches waarna de deelnemers met elkaar in gesprek gingen om hun Duurzaam GWW stap te bepalen voor de komende periode.

  De inspirerende praktijkpitches waren:

  1. Inleiding Duurzaam GWW en GPP2020 – Lie Chahboun
  2. Ervaringen Hoogheemraadschap Rijnland – Frank Zaalberg
  3. Asfalt, asfalt en nog ’s asfalt, maar dan graag duurzaam – Joop Bormans en Jochem Mos
  4. Hoe werkt u samen met de markt – Patrick Morren en Meinke Schouten
  5. Hoe ga je om als gemeente met je veranderende rol – Gerrit Jan Hoogland

  De ochtend werd afgesloten met een korte evaluatie en de vraag aan de deelnemers welke volgende stap zij gaan zetten. Al met al een geslaagde ochtend!

  Meer informatie over projecten: onder Praktijk staat naast het voorbeeld van Rijnland, ook nog andere voorbeelden waarbij de Aanpak is toegepast.

  Hieronder een impressie van de ochtend in foto’s:

  imageimageimageimageimage