• Blogs
 • Carla Dekker
 • Webinars Aanpak Duurzaam GWW over inzet Omgevingswijzer en gebruik Ambitieweb

Webinars Aanpak Duurzaam GWW over inzet Omgevingswijzer en gebruik Ambitieweb

  Carla Dekker
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door Carla Dekker 7 dagen geleden

  PIANOo organiseert samen met Platform WOW twee nieuwe webinars over de Aanpak Duurzaam GWW. Deze keer aandacht voor het inzetten van de Omgevingswijzer (2 oktober 2017) en gebruik van het Ambitieweb (6 oktober 2017). Deze webinars zijn een verdieping op het eerder gehouden webinar Aanpak Duurzaam GWW dat op 31 oktober 2016 plaatsvond.De Aanpak Duurzaam GWW zorgt ervoor dat duurzaamheid vanaf het eerste projectidee aandacht krijgt en gedurende het project steeds meer concreet wordt. In alle fasen van een project staat duurzaamheid prominent op de agenda. Belangrijke instrumenten in de Aanpak zijn het Ambitieweb en de Omgevingswijzer.

  Omgevingswijzer
  De omgevingswijzer is een analysetool met een uitgebreide vragenlijst om in vroege pre-projectfasen inzicht te krijgen in ambities en kansen (win-winsituaties).

  Ambitieweb
  Het Ambitieweb is de centrale spil in de Aanpak Duurzaam GWW. Het is een communicatietool en een hulpmiddel bij het vastleggen van ambities, het opstellen van eisen en het monitoren van ambities. Het ambitieweb wordt ook regelmatig toegepast door overheden om inzichtelijk te maken welke ambities de organisatie heeft en op welk niveau (variërende van minimum vereiste/wettelijk tot vergaande ambities). Het bepalen van het niveau en het gesprek daarover met andere stakeholders binnen de organisatie ondersteunt de bewustwording van het belang van Maatschapelijk Verantwoord Inkopen (MVI).

  Webinar Omgevingswijzer 2 oktober 2017
  Webinar Ambitieweb 6 oktober 2017

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers