Succesvolle bijeenkomst Praktijkgroep DuboCalc voor Opdrachtgevers

By juli 2018Nieuws

Donderdag 28 juni heeft de 2e bijeenkomst van de Praktijkgroep DuboCalc voor opdrachtgevers plaatsgevonden bij ProRail in Utrecht. Net als bij de startbijeenkomst in 2017, was deze bijeenkomst wederom druk bezocht. In totaal waren er 23 deelnemers afkomstig van provincies, gemeenten, waterschappen, Rijksvastgoedbedrijf, Rijkswaterstaat en ProRail.

Het instrument DuboCalc wordt in toenemende mate gezien als hét instrument om te sturen op duurzaam materiaalgebruik in de GWW sector. In steeds meer projecten wordt DuboCalc toegepast en er wordt dus steeds meer ervaring mee opgedaan. Des te meer reden om deze ervaringen te delen met andere opdrachtgevers en van elkaar te leren.

Er stonden drie hoofdonderwerpen op het programma:

  • Laatste ontwikkelingen rond DuboCalc; toegelicht door Marjolein van der Klauw van Rijkswaterstaat
  • DuboCalc bij kleinere projecten; de aanlegcatalogus bij waterschappen (Meinke Schouten) en aangepaste werkwijze voor Groot Variabel Onderhoud contracten bij Rijkswaterstaat (Chris van Schalm)
  • Praktijkervaringen van de Provincie Gelderland en de gemeente Groningen met de eerste aanbestedingen met DuboCalc (Wim Schans en Martin Roelfs)

Onder opdrachtgevers is de behoefte groot om te komen tot een eenduidige aanpak die duidelijkheid geeft in de markt en voorkomt dat alle partijen zelf het wiel opnieuw gaan uitvinden. Tijdens deze bijeenkomst zijn successen en knelpunten besproken en hebben we elkaar weer een stapje verder op weg geholpen bij de implementatie van DuboCalc.

Gezien de snelle ontwikkelingen op dit vlak, is afgesproken om over een half jaar de volgende bijeenkomst van de Praktijkgroep te laten plaatsvinden. Meinke Schouten heeft aangeboden om deze bijeenkomst te organiseren (meinke.schouten@meinwater.nl).