Blog inspiratie

Infra Innovatie Wegwijzer - Innovatie in openbare verlichting Nijmegen (video)

Innoveren in de infra is belangrijker dan ooit, vanwege de renovatie- en vervangingsopgave en de verduurzaming van onze mobiliteit. 
Profielfoto van Redactie CROW
27 september 2023 | 1 minuut lezen

Innovatie is overal, maar vaak zijn toepassingen heel specifiek, is veel kennis vereist voor implementatie of is de kwaliteit van de innovatie nog onvoldoende. Wegbeheerders moeten dit allemaal bijhouden en zien soms door de bomen het bos niet meer.

Er zijn veel stappen nodig om van een innovatie in het lab naar daadwerkelijke toepassing te komen. Er zijn verschillende organisaties die je kunnen helpen met de stappen als innovatie, validatie en opschaling. De Infra Innovatie Wegwijzer helpt je om de juiste partners te vinden.

Gemeente Nijmegen zocht naar een open platform om alle lichtmasten in de binnenstad per mast en per moment te besturen. Smart City Plaza maakt succesvolle innovaties toegankelijk en bouwt aan een community van wegbeheerders en beleidsmedewerkers om onpartijdig kennis en info te delen over slimme en duurzame innovaties voor de openbare ruimte. Samen vonden Gerald van Meijgaarden en Irene Bruines de juiste oplossing voor Nijmegen.