Blog inspiratie

Infra Innovatie Wegwijzer - Proeftuinen maken snelle opschaling van (beton)innovaties mogelijk (video)

Innoveren in de infra is belangrijker dan ooit, vanwege de renovatie- en vervangingsopgave en de verduurzaming van onze mobiliteit.
Profielfoto van Redactie CROW
11 oktober 2023 | 1 minuut lezen

Aan pilots in de infra geen gebrek, maar de stap naar toepassing wordt vaak niet gezet. Daarom bedacht Daaf de Kok van BouwCirculair de proeftuinen. In een nauwe samenwerking tussen opdrachtgevers, innovators en twee onafhankelijke onderzoeksbureaus wordt een veilige omgeving gecreëerd om innovaties door en door in de praktijk te testen. Op deze manier wordt ervaring opgedaan en ontstaat vertrouwen in de markt. Zo kunnen innovaties sneller opgeschaald en breed toegepast worden.

SKG-IKOB Certificatie B.V. doet de praktische toetsing in de gebruikssituatie. Technisch manager Ton van Beek vertelt hoe het duurzame geopolymeerbeton zich in de proeftuinen reeds bewezen heeft in niet-constructieve toepassingen. Nu volgt de stap naar constructieve toepassingen.

Er zijn veel stappen nodig om van een innovatie in het lab naar daadwerkelijke toepassing te komen. Er zijn verschillende organisaties die je kunnen helpen met de stappen als innovatie, validatie en opschaling. De Infra Innovatie Wegwijzer helpt je om de juiste partners te vinden.

Dit is de derde van 3 video's over Innovatie, Validatie en Opschaling.