Nieuwsbericht

Nieuwe versie Protocol berekenen en aantonen MKI-waarde

Profielfoto van Redactie CROW
19 september 2023 | 1 minuut lezen

Om ervoor te zorgen dat iedereen gelijke kansen heeft, stelt Rijkswaterstaat eisen aan de berekening, toetsing en monitoring van de Milieu Kosten Indicator-waarde. Deze zijn gebundeld in het ‘Protocol Berekenen en aantonen MKI-waarde’.

Versie 4.0 van dit Protocol komt er snel aan. De update brengt belangrijke wijzigingen met zich mee om de nauwkeurigheid en relevantie van MKI-berekeningen te verbeteren.

De wijzigingen zijn onder andere een duidelijkere afbakening van de scope van een MKI berekening, actualisatie van energieverbruikseisen, herziening van eisen voor materialen, producten en processen, actualisatie ten aanzien van plannen en rapportages, het verwijderen van bijlagen over levensduren van categorie 1 data, en herziening van de eisen aan levenscyclusanalyses (LCA) data, waarbij de 30% opslag op categorie 3 data vervalt mits deze data representatief zijn voor de toegepaste materialen of producten.

Naar verwachting zullen GWW aanbestedingen van Werken van Rijkswaterstaat op zijn vroegst vanaf 1 januari 2024 versie 4.0 van het Protocol hanteren in aankondigingen op TenderNed.

Bezoek de website voor meer informatie.