Nieuwsbericht

Ook aan de slag met het Dashboard Monitoring?

Profielfoto van Redactie CROW
22 november 2023 | 2 minuten lezen

Het Dashboard Monitoring DGWW2030 is een uniform dashboard dat door alle overheden kosteloos toegepast kan worden en dat snel en duidelijk inzicht geeft in de duurzame prestaties op het gebied van de (aanleg en het onderhoud van de) GWW. Het gaat hierbij om een set van zes KPI's: broeikasgassen, MKI, circulariteit (input- en outputstromen), NOx-brandstoffen materieel, energieverbruik installaties en biodiversiteit.

Met het dashboard zie je het resultaat van de Aanpak Duurzaam GWW. Wel moet je zelf de dataverzameling organiseren. Geen idee hoe je hiermee moet beginnen of ben je benieuwd wat het oplevert om met het dasbhoard aan de slag te gaan? Houd dan onze website in de gaten! 

Themamaand Dashboard monitoring

In de maand december besteden we extra aandacht aan het dashboard. Het dashboard is voor alle (overheids)organisaties kosteloos te gebruiken. Heb je behoefte aan ondersteuning? Dan bieden wij diverse ondersteuningsmogelijkheden aan. Hiermee kun je in januari al aan de slag met het dashboard! De ondersteuningsmogelijkheden zetten we hieronder voor je op een rij: 

Menukaart 

De menukaart bestaat uit drie ondersteuningspakketten. We brengen je in contact met een geselecteerde aanbieder die voldoende kennis en kunde in huis heeft en op de hoogte is van de menukaart. Samen met de aanbieder bekijk je welke ondersteuning bij jou past. De menukaart dient daarbij ter inspiratie. 

Lees hier meer informatie 

FAQ's

We hebben de meest gestelde vragen rondom het dashboard gebundeld in een document.

Bekijk de meest gestelde vragen 

Extra hulp bij gebruik handleiding

Heb je de handleiding van het dashboard gelezen, maar kun je daarmee niet uit de voeten? De stappen die je moet volgen voor het vullen van het dashboard hebben we gevisualiseerd in een stroomschema. Hiermee wordt inzichtelijk hoe je dit stap voor stap doet. 

Bekijk het stroomschema

Eendaagse cursus 'Werken met het Dashboard Monitoring Duurzaam GWW' 

Tijdens de cursus 'Werken met het Dashboard Monitoring Duurzaam GWW' zie je 1 dag hoe de gereedschapskist van het Dashboard Monitoring Duurzaam GWW in elkaar zit en leer je hoe je die kan toepassen in je eigen organisatie. Na afloop van deze cursus kun je het uniforme Dashboard Monitoring DGWW2030 inrichten voor jouw (overheids)organisatie en kun je jouw organisatie helpen met het gebruik ervan.

Bekijk hier meer informatie

Op de hoogte blijven? Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Wil je zeker zijn dat je deze handige hulpmiddelen niet over het hoofd ziet? Abonneer je dan gratis op onze nieuwsbrief. In de maand december staat deze in het teken van het Dashboard monitoring. Alle hulpmiddelen zijn ook hierin terug te vinden.

Meld je aan op de website van CROW