Nieuwsbericht

Duurzaamheid en circulariteit in de schijnwerpers

Het driedaagse Symposium ‘Is uw openbare ruimte duurzaam & circulair?’ is in juni digitaal doorgegaan.

Profielfoto van Yvette Janssen
8 februari 2022 | 1 minuut lezen

Tijdens één talkshow vanuit Nieuwspoort en tien Teams-deelsessies deelden professionals van allerlei pluimage professionals (praktijk)kennis en inspiratie over het verduurzamen en circulairder maken van de openbare ruimte. Het enthousiasme van de aanwezige deelnemers en experts was daarbij aanstekelijk.

Presentator Annemieke Schakelaar begon de talkshow met een prikkelend gesprek met Arwin van Buuren (hoogleraar Bestuurskunde Erasmus Universiteit Rotterdam) over uitnodigend assetmanagement. Vervolgens schoven tafelgasten Pieter Litjens (algemeen directeur CROW), Jacqueline van Dongen (voorzitter vereniging GDO en wethouder leefomgeving gemeente Zwijndrecht), Edim Hadziavdic (directeur Stadsbeheer gemeente Rotterdam) en Harwil de Jonge (directeur vastgoed bij Heijmans) aan.

Annemieke ging met de tafelgasten in gesprek over de verduurzaming van de leefomgeving, van veranderend gebruik en herwaardering tot grondstof(her)gebruik en digitale tools. Hoe ziet de nieuwe visie op stadsbeheer, -inrichting en -ontwikkeling eruit? En wat betekenen de alsmaar veranderende gebouwde omgeving en de wens van duurzame herinrichting precies voor Nederlandse gemeenten?

Je krijgt het antwoord bij het terugkijken van het symposium