Activiteit

Aan de slag met Biobased bouwen in de GWW-sector

27 juni
2024
Donderdag 27 juni 2024
12:30 tot 17:30
Evenement
Profielfoto van Redactie CROW
2 minuten lezen

De GWW-sector zet grote stappen als het gaat om biobased bouwen. Innovaties zoals natuurlijke bouwmaterialen voor bruggen en viaducten, ondersteund door regelingen als SBIR en Innovatiepartnerschap, bevorderen duurzaamheid en schaalbaarheid. Samenwerking tussen opdrachtgevers en marktpartijen is cruciaal voor deze transitie naar een milieuvriendelijkere infrastructuur. Het event Samen aan de slag met biobased bouwen in de GWW-sector biedt marktpartijen en opdrachtgevers in de GWW-sector alle informatie en inzichten om samen de eerste concrete stappen te zetten richting biobased bouwen. Het event is onderdeel van de NABB, wordt georganiseerd in samenwerking met Building Balance, IenW, RWS en ProRail.

Unieke kans voor opdrachtgevers!

Voor opdrachtgevers bieden de regelingen vanuit de NABB unieke kansen om gezamenlijk te werken aan de opschaling en activatie van buyer groups. Dit event is dé gelegenheid om direct bij te dragen aan de toekomst van biobased bouwen en samen met collega-opdrachtgevers de concrete vorm van opschaling te bepalen.

Meerwaarde van het event:

 1. Innovatieve inzichten: Ontvang actuele informatie en inzichten over de nieuwste ontwikkelingen en voorwaarden voor biobased bouwen in de GWW-sector.
 2. Leeromgevingen: Leeromgevingen zullen worden gelanceerd om aanbieders en afnemers te helpen bij het opschalen van product-marktcombinaties.
 3. Netwerkmogelijkheden: Breid je netwerk uit door te verbinden met andere opdrachtgevers en marktpartijen die dezelfde duurzame ambities delen.
 4. Toekomstgerichte dialoog: Neem deel aan interactieve sessies en discussies die bijdragen aan de vormgeving van de innovatieregelingen (SBIR en Innovatiepartnerschap) voor volgend jaar.

Locatie en programma:

Het event vindt plaats op een unieke locatie: Nieuw Zwanenburg, het werkatelier van de toekomst. Hier, op de akkers van een Oirschotse hoeve langs de A58, verbouwt Rijkswaterstaat gewassen die verwerkt worden tot natuurlijk bouwmateriaal voor nieuwe bruggen, sluizen en viaducten.

Programma (12.30 – 17.30 uur):

 • Algemene introductie biobased bouwen in de GWW en doelstellingen NABB
 • Zes deelsessies per product-marktcombinatie:
  • Presentatie en discussie over de state of the art
  • Presentatie en discussie over spelregels voor opschaling
  • Toelichting en discussie over de leeromgeving biobased bouwen
 • Plenaire afsluiting met vervolgstappen
 • Netwerkborrel

Aanmelden:

Aanmelden voor het event is gratis en kan via deze link: Save the date 27 juni: Biobased bouwen in de GWW (email-provider.eu). Er is plek voor circa vijftig deelnemers.

Wij hopen je op donderdag 27 juni te mogen verwelkomen. Deel deze uitnodiging vooral met collega's en betrokkenen binnen je netwerk.

Samen bouwen we aan de toekomst van biobased bouwen in de GWW-sector!

Locatie

Zwanenburg 1
5688 GT Oirschot
Nederland

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om je zelf aan te melden.

Ben je nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »