Nieuwsbericht

Update Dashboard Monitoring

Profielfoto van Yvette Janssen
9 december 2022 | 1 minuut lezen

De pilots met koplopers van de provincies Groningen, Utrecht en Noord-Holland) en van de gemeenten Zevenaar, Oss en Eindhoven zijn inmiddels naar tevredenheid afgerond. De ervaringen worden op dit moment vastgelegd in een handleiding. Ook wordt een aanpassing van de invulsheets voor dataverzameling doorgevoerd. 

De handleiding publiceren we maandag 19 december op onze website. Daarnaast werken we aan aanvullende tools/dienstverlening om partijen te helpen om in 2023 met het Dashboard aan de slag te gaan.

Kennissessie Dashboard Monitoring op InfraTech

Ook op de InfraTech is er een kennissessie over het Dashboard Monitoring. Tijdens deze sessie kom je meer te weten over hoe het Dashboard werkt en wat het kan betekenen voor jouw organisatie. 

Schrijf je in voor deze sessie 

Thema InfraTech: Duurzaamheid doen we samen

Het thema van de InfraTech is ‘Move Forward’. Hoe toepasselijk?! Want ook CROW wil samen met partijen in de infrasector stappen vooruit zetten richting een duurzamere GWW-sector Door kennis uit te wisselen en mensen en partijen met elkaar te verbinden. Want duurzaamheid doen we samen. Naast de sessie over het Klimaatdashboard zijn er nog meer sessies over duurzaamheid. Én we ontmoeten je graag in onze stand (P.400) om hier met elkaar over door te praten! 

Bekijk het programma 

Meer lezen? 

Lees ook het interview met Remko Lelieveld (Rijkswaterstaat) over het Dashboard. 

Profielfoto van Jörgen Verschoor
1 jaar geleden
Profielfoto van Jörgen Verschoor
1 jaar geleden

Ik hoop nog steeds dat we geen invulsheets nodig hebben. Veel van de informatie is al digitaal aanwezig via bijvoorbeeld de klimaatmonitor of een materialenpaspoort. Handmatige invoer leidt tot administratieve lasten en kans op fouten of vergeten. 

Profielfoto van Joost Fijneman
1 jaar geleden
Profielfoto van Joost Fijneman
1 jaar geleden

Beste Jorgen,

Uiteindelijk gaan we naar een systeem toe waarbij we zoveel mogelijk data die er al is via API's in het dashboard geladen worden. Niet voor niets is Arcadis aan boord als beheerder van de Klimaatmonitor van de waterschappen. Bij de eerste versie zal het evenwel toch ook nog met invulsheets gaan werken, met de nadelen waar je op doelt. We vonden het belangrijker om snel te kunnen starten en van daaruit door te ontwikkelen.