Nieuwsbericht

Online informatiesessie Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel

Profielfoto van Lauren van der Meer
22 maart 2022 | 1 minuut lezen

Wil je met je bedrijf overstappen op schonere bouwmachines? Laat je dan online op 29 maart a.s. bijpraten over de binnenkort verwachte Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB). Deze regeling is bedoeld voor de verduurzaming van werk-, vaar- en voertuigen in de bouwsector.

Na dit webinar weet je meer over het programma Schoon en Emissieloos Bouwen, de criteria om aan te vragen voor de SSEB en de stappen in het aanvraagproces. Luister en kijk mee. Stel je vragen via de chat.

3 subsidiemogelijkheden

Tijdens de bijeenkomst bespreken we ook de 3 subsidiemogelijkheden van de SSEB:

SSEB Aanschaf: voor bedrijven die één of meer nieuwe, volledig emissieloze bouwmachines willen kopen of financiel leasen. Dit zijn bouwwerktuigen, hulpfuncties of bouwvoertuigen zonder schadelijke uitlaatgassen.
SSEB Retrofit: voor bedrijven die de uitstoot van bestaande bouwmachines of zeegaande bouwvaartuigen willen verminderen (emissiearm, met een SCR katalysator). Of die deze emissieloos willen maken (zonder schadelijke uitlaatgassen).
SSEB Innovatie: voor bedrijven die nieuwe emissieloze bouwmachines ontwikkelen en emissieloos bouwen efficiënter willen maken. Bijvoorbeeld door het opdoen van praktijkervaring met nieuwe machines en/of met tank- en laadoplossingen.

Programma en aanmelden

Meer informatie is te vinden op de website van RVO.